YASALAR UYGULANSIN SIĞINMA EVİ VE DANIŞMA MERKEZİ AÇILSIN

Merhaba sevgili kadınlar, bu yazı düşünce birliğimizi emek birliğine dönüştürmeye davetimizdir….

Günebakan Kadın Derneği olarak Belediyelerin danışma merkezi ve sığınma evi açması için “Yasalar uygulansın, sığınma evi ve danışma merkezleri açılsın” sloganıyla Ağustos ayında başladığımız çalışmayı aynı adlı bir kampanya ile sürdüreceğiz.


Kadına şiddetin ve öldürülmelerin arttığı bir dönemde şiddetin ve kadına yapılan ayrımcılığın  durdurulması Belediyelerin de sorumluluğudur. Belediyeler kanununa 2006 yılında eklenen 14. madde ile Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 100.000 üstünde olan Belediyeler kadınların şiddetten korunması için nitelikli sığınma evi ve kadın danışma merkezleri açmak zorundadır. Sığınma evleri fiziksel şiddet, tehdit veya baskı altındaki kadınlar ile geçici barınma ihtiyacı olan kadınların sığınabilecekleri güvenli yerlerdir. Kadın danışma merkezleri ise kadınların hukuksal ve psikolojik destek alabilecekleri hem de sorunları için güvenilir bilgi ve danışmanlık alabileceği güvenli yerlerdir. Yanısıra farklı hizmetlerle kadınların gelişmelerine ve engellerini aşmalarına destek olacak oluşumlardır. Mersin Büyükşehir belediyesinin danışma merkezi, sığınma evi var .Toroslar ( danışma merkezi var, sığınma evi yok) Yenişehir, Mezitli , Akdeniz belediyelerinde hiç biri yok. Olanların iyileştirilmesini, olmayanların ise bir an önce açılmasını talep ediyoruz.

        Kadınların insan haklarına erişiminin önündeki engellerin ve kadına yapılan ayrımcılığın ortadan kalkmasını hepimiz sabırsızlıkla istiyoruz. Tüm Mersin kadınları olarak güçlerimizi birleştirip hep birlikte sesimizi yükseltirsek yasada var olan hakkımızı alabileceğimize inanıyoruz. Bu amaçla sosyal medya hesaplarımızda ve yerel medyada paylaşacağımız videolar oluşturuyoruz.
Bir kaç cümle ile siz de belediyelerin 14 yıldır var olan ama gereğini yapmadıkları yasaları uygulamalarını talep eden kısa videolarınızı bize göndererek etkinin büyümesine katkıda bulunabilirsiniz. Tüm Mersin’e sesimizi duyurmak için her birimizin katkısı çok önemli ve çok değerli.
Mersin 2020 de türkiye kadın dernekleri federasyonu şiddet hattını en çok arayan illerden biri oldu. Yine kadın cinayetlerinde de 2020 yılında ilimizde artış oldu. Kadına şiddetin son bulması, Mersin’in, kadınların güvenle yaşadığı bir kent olması için birbirimizin sesine ses katarak belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmelerini yani hakkımız olanı hep birlikte istersek başarırız.
Sevgiler

Günebakan Kadın Derneği
Tel; 05394818246
Web sayfamızdan ve Facebook, instagram, twitter , youtube sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Yazar: admin