13. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ YENİ MEKANIMIZDA KUTLADIK

Günebakan Kadın Derneği olarak 27 kasım cumartesi günü hem 13.kuruluş yıl dönümümüzü kutladık hem de yeni mekanımızın açılışını gerçekleştirdik. Bir mülke sahip olmanın ötesinde Kendimize ait bir mekanın olması, Virginia Woolf’un kendine ait bir oda istemesi gibi. Üniversiteli genç kadınlara’’ kendinize ait bir oda olmalı’’ derken bu odanın neden önemli olduğunu açıklayan konuşması Kadınların kendilerine çizilen sınırları kaldırmaları, alanlarını genişletmeleri için kendilerini geliştirmeye olanak sağlayacak bir odaları olması gereğinden söz eder. Aynı nedenlerle kadın derneklerinin de kendilerine ait bir mekanlarının önemli olduğunu 13 yıl boyunca deneyimledik. Kadınların güçlenmesi için birlikte olacakları, birlikte öğrenecekleri uygun mekanlara ihtiyaçları var. Mekanı çalışmalarımıza uygun hale getirmek için gerekli tadilat için  verdikleri destekten dolayı  büyükşehir belediye başkanı sayın Vahap Seçer’e ve tüm ekip arkadaşlarına gönülden teşekkür ediyoruz.
Biz Günebakan Kadın Derneği olarak kadın sorunlarını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, kadına yönelik her türlü şiddeti, çocuk istismarını, hayvana şiddeti, ağaca şiddeti kendimize dert edinmiş bir grup kadınız. Geçmişten şimdiye, başka mekânlardan buraya dayanışmayla ve feminist ilkelerle çoğalmaya devam ediyoruz. Biz Günebakan Kadın Derneği olarak kadına yönelik şiddetle mücadele ederken, haklarımızı almayı ve korumayı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı, kendi gücümüzün farkına varıp birlikte daha da güçlenmeyi kendimize hedef koymuşuz. Bu amaçla devletlerden, hükümetlerden, siyasi partilerden bağımsız bir örgüt olarak eğitimler, kampanyalar, lobi faaliyetleri, projeler, iş birlikleri kurduk ve kurmaya devam ediyoruz. Böylece biliyoruz ki kadın hareketine, demokrasiye güç katıyoruz.

13 yıl önce çıktığımız yolda güçlenerek yürüyoruz. Öğrenerek yürüyoruz. Kadınları ikincilleştiren eşitsizliğe ve tüm ayrımcılıklara karşı iş birlikleri geliştirerek yürümeye devam ediyoruz. Kadınlar olarak daha adil ve eşit bir hayat mümkün diyoruz. Cinsiyet başta olmak üzere tüm ayrımcılıklara karşı çıkarak, katılımcı ve çoğulcu bir toplum talebimizle yolumuza devam edeceğiz.

Yazar: admin