DAYANIŞMA GÜÇLENDİRİR

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı kısaca KİHEP ile günebakan buluşması  2017 yılında iki üyemizin eğitici eğitimine katılmasıyla başladı. Güzin ve Çiğdem programı uygulamak için gruplarını açtılar. Güzin 7Renk LGBTİ binasında Çiğdem ise Yenişehir Cemevi’nde yaklaşık 40 kadınla programı uyguladı. Dernek olarak grup çalışmalarında iletişimimiz ve kadınlarla ortak zeminimiz oldukça güçlendi. Ayrıca Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ve farklı belediyeler ve kadın örgütlerinin KİHEP Deneyimlerini öğrenme şansımız oldu. Bu çok güçlendiriciydi. 2018 de ikinci grupları günebakan binasında açıldı. Yeni gruplar açmak yeni bilgiler, yeni heyecanlı tartışmalar ve keşifler demekti. 2020 yılında çiğdem hastalandı ve erken yaşta aramızdan ayrıldı. Emeğine her zaman hüzünle teşekkür ediyoruz. Pandemi sonrası 2022 yılında Güzin 3.grupla günebakanın yeni yerinde çalıştı. Yine Büyüdük. 2022 eğitici eğitimine Derya katılarak yeni grup yönlendiricimiz oldu. Bu yeni grup oluşturmak demekti. 16 haftalık program kadınlarda müthiş sonuçlar yaratıyor bunu biliyoruz..

Günebakanın ve mersin kadınlarının çok şanslı olduğunu düşünüyoruz.

18+ KADINLARI YENİ GRUBUMUZA DAVET EDİYOR VE DAYANIŞMA GÜÇLENDİRİR DİYORUZ.