25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜNDE SOKAKLARDAYIZ.

Bundan tam 48 yıl önce Dominik Cumhuriyetinde, Trujillo diktatörlüğüne karşı özgürlük mücadelesini yükselten Mirabel kız kardeşlerin, tecavüz edildikten sonra öldürülmelerinin ardından 1999 yılında 25 Kasım Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele ve Dayanışma Günü ilan edilmiştir.

Biz, toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifini esas alan ve kadınlarla birlikte politikalar üreten, bir kadın bakanlığının acilen kurulmasında ısrar ediyoruz. Özgürlüğümüze, bedenimize, hayatımıza, kadın mücadelesine yönelik saldırıları; bizlere reva görülen bu düzeni kabul etmiyoruz! Sözümüzü örgütleyebilme, yan yana gelme ve hayatı değiştirme iradesinde ve iddiasındayız. Biliyoruz ki, bizi kenara iten, yok sayan, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran bu sömürü çarkın dişlilerine bir çakıl taşı olup takıldığımızda, bu çark dönemeyecek.

Her türlü şiddetin son bulduğu, tacizin tecavüzün, istismarın, kadın cinayetlerinin, savaşın olmadığı; eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede barış ve huzur içinde yaşamak hakkımız

Yaşamın her alanını dönüştürme, şiddetsiz bir dünyayı örme iddiamızla alanlarda olmaya da devam edeceğiz

Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir!

Aile Değil Kadınız, Kadın Bakanlığı’nda Israrcıyız!

YOKSULLUĞA, GÜVENCESİZLİĞE, ŞİDDETE KARŞI YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI!

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!

Diyen!!!

Günebakan Kadın Derneğinin de içinde yer aldığı Mersin Kadın Platformu 25 Kasımda kadına şiddete karşı sokaklardaydı.

Yazar: kibele