“YASALAR UYGULANSIN KADIN SIĞINMA EVLERİ VE DANIŞMA MERKEZLERİ AÇILSIN’’ KONULU ÇALIŞTAYIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Sivil Toplum Destek Vakfı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fonu ve Turkey Mozaik Foundation eş finansmanı ile desteklenen projemiz ile ilgili çalıştayı 28 Mayıs 2021 günü 14.00- 17.00 arasında online olarak gerçekleştirdik.

Çalıştayın katılımcıları Mersin Büyükşehir Belediyesi  ile Akdeniz , Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçe belediyeleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temelinde çalışan STK’lar idi. Ayrıca kendi deneyimlerini aktarmak için  Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile Antalya/Muratpaşa belediyeleri davetlilerimiz idi. Çalıştaya katılarak  çalışmalarını ve  görüşlerini paylaştıkları için öncelikle belediyeler ve STK temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz.

Çalıştay, Kadın koalisyonundan İlknur Üstün ve Zehra Tosun ‘un uzman desteği  ve tüm katılımcıların paylaşımları ile  ufuk açıcı bir toplantı oldu.

İlk olarak Günebakan Kadın Derneğinin projeye yönelik hazırladığı rapor özeti katılımcılarla paylaşıldı. Toplantının moderatörlüğünü de yürüten İlknur Üstün’ün ‘’toplumsal cinsiyet eşitsizliği-şiddet-yerel yönetimler’’  bağlamında deneyim ve bilgi paylaşımının ardından  Zehra Tosun’un  ‘’Kadın dayanışma merkezleri ve sığınakların şiddetle mücadeledeki rolü ve önemi’’ başlıklı sunumu ile devam etti.

Sonrasında Katılımcı Mersin Belediyeleri konu ile ilgili çalışmalarını ve planladıkları hizmetleri sundular. Ardından Ankara, İstanbul ve Muratpaşa belediyelerinin ‘’hizmetleri ve deneyimleri’’ sunumları gerçekleşti. Sonrasında STK’ların soru ve görüşlerini  iletmeleri ile toplantı sona erdi. Toplantı sürecinde sonraya yönelik  ortak toplantılar, ortak hedefler belirlemek ve iş birliğini sürdürmek gibi öneriler oldu.

Günebakan olarak konu ve sorunların ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek konuşulması ve tartışılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu inançla çalıştayın iş birliklerimizi güçlendirerek;

– toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddet ilişkisi bağlamında kadınların beklediği hizmetlerle, belediye hizmetlerinin buluşmasının olasılık ve imkanlarını araştırmamızı sağlayacağına,

–  başta cinsiyet ayrımcılığı olmak üzere tüm ayrımcılıklardan uzaklaşarak, çoğulcu demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştiren, hemşehrilik hukukuna ve ortak yaşam bilincine hizmet eden ufka yaklaştıracağını umut ediyoruz.

GÜNEBAKAN KADIN DERNEĞİ

 

Yazar: admin