13. KİHEP EĞİTİCİNİN EĞİTİM PROGRAMI

Kadının İnsan Hakları -Yeni Çözümler Derneği(KİH-YÇ) Türkiye’de ve dünyada kadınların  insan haklarını savunmak ve hayata geçirmek amacıyla 1993 yılında kurulmuş bağımsız bir kadın örgütüdür. Yirmi yıla aşkın bir zamandır Kadının İnsan Haklarını bilmesi ve eksiksiz uygulanması ile birlikte kadınların hayatlarının her alanında kendilerini ifade etmeleri ,haklarını savunabilmelerini sağlamak için çalışmalar  yapmaktadır .Kadının İnsan Hakları -Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ) tarafından 1995 yılından bu yana KİHEP Eğiticilerimiz aracılığıyla uygulanan ve Türkiye’nin 56 ilinde 17 bine yakın kadına ulaşan KİHEP’in daha çok kadına ulaşması amacıyla,  12-25  Eylül tarihleri arasında Aydın/Kuşadasında 13. Kihep (Kadının İnsan Hakları eğitim programı  Eğiticinin eğitim Programı  düzenlenmiştir.

Eğiticinin Eğitim Programına  başvuran STK ‘ların Kadın alanında çalışan üyeleri ve  Yerel Yönetimlerin Kadın alanında çalışma yapan, çalışanlarla  birlikte on beş gün süren eğitimler  boyunca Haklarımızı, Şiddet, İletişim, Cinsellik, Feminizm, Siyaset  ve Örgütlenme  konuları hakkında  Eğitimci ve uzmanlar bilgi vermişler ,deneyim paylaşımı ve grup çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir.         

Günebakan Kadın Derneği olarak 5 yıl önce iki üyemiz eğitici eğitimi almıştır. Derneğimizde  her yıl KİHEP  eğitimi düzenlenmektedir. 13. KİHEP (Kadının İnsan hakları Eğitim Programı)Eğiticinin eğitim Programına dernek üyemiz  Derya Alpaslan Katılmıştır.

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı ile ilgili detayli bilgiye www.kadıninininsanhakları.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazar: admin